Hallonvåfflor med chokladsås

Lite fakta om varför man äter våfflor just i mars. Våfflor äter man för att det är 9 månader till jul och jesu födelse.

Ingredienser

  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl vatten
  • 250 g frysta hallon, tinade
  • ½ krm salt
  • 2 msk strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk smör, smält
  • Chokladsås
  • 1 dl kakao
  • 1 dl vatten
  • 1 krm salt
  • ½ dl strösocker
  • ½ dl ljus sirap
  • Instruktioner

    1. Vispa samman mjöl, bakpulver, vatten och hallon med elvisp, så att hallonen går sönder.
    2. Tillsätt salt, socker och hårt vispad grädde. Rör om ordentligt och tillsätt det smälta smöret.
    3. Hetta upp våffeljärnet. Pensla med smör före första laggen. Lägg på ca 1 dl smet per lagg. Grädda våfflorna gyllenbruna och låt svalna på galler.
    4. Blanda kakao, vatten, salt, socker och sirap i en kastrull. Rör om och värm tills allt får en såsliknande konsistens.
    5. Servera med glass, tinade hallon och chokladsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben