Chokladig brödpudding

Serverar: 4 portioner

En blandning av fattiga riddare och riktigt kladdig chokladkaka. Om du gör den här varianten gör den endast på det som kallas Nutella, varianter med mindre nötter och mer konstiga fetter kommer inte att bli lika smaskiga!

Ingredienser

  • 8 skivor bröd (jag använde ett halvgrovt hasselnötsbröd)
  • 1 dl nutella
  • 2 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl fruktsocker
  • 25 g mörk choklad
  • 2 ägg
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Bred 3 smörgåsar med rikligt med nutella och täck med resterande bröd. Skär sandvikarna i remsor och placera lite omlott i en ugnsform.
    2. Koka upp grädde, mjölk och socker. Tag av från värmen och rör ner chokladen. Rör tills allt smällt. Vispa upp äggen och rör ner i chokladsmeten, häll genast över brödet.
    3. Grädda puddingen i ca 40 minuter mitt i ugnen. Låt den svalna något innan servering, den är godast ljummen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Mysan59 8 februari 2014

    Låter gott ska testa nån dag. Tack för receptet :) (Eftersom jag inte provat än så kan jag tyvärr inte sätta nåt betyg)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben