Banankaka med choklad

Serverar: 1 portioner

Jag rekommenderar att hacka chokladen med kniv och mosa bananen med gaffel. Tyckte det blev godare så.

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 2½ dl socker
  • 2 msk mjölk
  • 1/4 tsk salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 2 mogna bananer
  • 100 g blockchoklad
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • Instruktioner

    1. Smält fettet i en kastrull. Låt svalna. Blanda det med socker, mjölk, salt, vaniljsocker. Dela äggen och blanda i gulorna.
    2. Mosa bananerna och blanda ner detta i smeten. Hacka blockchokladen. Blanda ihop mjöl, blockchoklad och bikarbonat och vänd ner i smeten. Vispa till sist vitorna till hårt skum och vänd ner dem.
    3. Häll blandningen i väl smord, bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i 30-40 minuter, 175°C. Den ska vara knappt klar i mitten för att bli extra saftig.

    Liknande recept

    5
    1 h
    10-12
    1

    Kommentarer (3)

    AnnoMundi 30 december 2008

    Suveränt god! Fast jag inte delade äggen så blev den jättebra ändå.

    Saris__ 7 oktober 2009

    Gud vad god den här var! Eftersom jag inte hade bikarbonat tog jag 2 tsk bakpulkver istället och det funkade bra! Delade inte heller på äggulan och det blev gott ändå :D För choklad älskare kan man ha liiite mer choklad i tycker jag :D

    christincarlsson 15 februari 2011

    Jätte god :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben