Choklad/banankakor

Goda kakor

Ingredienser

  • 175 g smör eller margarin
  • 2 1/2 dl brun farin
  • 3 msk socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2-1 banan
  • 1 ägg
  • 3 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 150 g hackad mjölkchoklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Rör ihop matfett, farin, socker och vaniljsocker med elvisp i en skål. Skala och mosa bananen och tillsätt ägg och bananmos. Blanda havregryn, mjöl, bakpulver och salt. Tillsätt detta. Grovhacka chokladen och rör ned den i smeten.
    3. Klicka ut smeten i SMÅ klickar - teskedsstora - för de flyter ut MYCKET under gräddningen. Ett par cm mellanrum ska det helst vara mellan kakorna och plåtarna ska vara bakpappersklädda.
    4. Grädda 10 - 15 minuter och låt svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    gillab 29 juli 2008

    HEJ Tack för det goda kakrecept . jag har bakat dom idag. mvh gillab

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben