Mammas amerikanska banankaka
Den här kakan är toppengod och är perfekt att göra om man lyckats få några bananer att bli övermogna. Mamma smälte alltid chokladen, bredde den på kakan och strödde flagad mandel över. Jag hackar ned chokladen i kakan istället.
Ingredienser
150 g smör
2 ½ dl socker
2 ägg
4 dl mjöl
1 tsk bikarbonat
½ tsk bakpulver
2 bananer
1 ¼ dl filmjölk
1 dl hackade hasselnötter
100 g hackad choklad
Instruktioner
- Sätt ugnen 175º
.
Rör smör och socker krämigt.
Tillsätt ett ägg i sänder.
Mosa bananerna och tillsätt dem och filmjölken i smeten.
- Hacka nötter och choklad och vänd ned dem försiktigt i smeten.
- Blanda de torra ingredienserna i en separat skål och vänd även ned detta försiktigt i smeten.
- Smörj och bröa en sockerkaksform och häll i smeten.
- Grädda i 50 minuter.
- Låt kakan svalna någon minut i formen innan den stjälps upp.
Liknande recept
Kommentarer (3)
Har bakat din banankaka idag. Den var jättegod. Hackade ganska stora bitar av mörk choklad och mer finhackade hasselnötter - mums!
Vad roligt att Du testade att baka den, och tyckte om den!!:)
Så himla god! Jag lade också till lite mer nötter och choklad.