Mammas amerikanska banankaka

Serverar: 1 portioner

Den här kakan är toppengod och är perfekt att göra om man lyckats få några bananer att bli övermogna. Mamma smälte alltid chokladen, bredde den på kakan och strödde flagad mandel över. Jag hackar ned chokladen i kakan istället.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2 ½ dl socker
  • 2 ägg
  • 4 dl mjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • ½ tsk bakpulver
  • 2 bananer
  • 1 ¼ dl filmjölk
  • 1 dl hackade hasselnötter
  • 100 g hackad choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen 175º . Rör smör och socker krämigt. Tillsätt ett ägg i sänder. Mosa bananerna och tillsätt dem och filmjölken i smeten.
    2. Hacka nötter och choklad och vänd ned dem försiktigt i smeten.
    3. Blanda de torra ingredienserna i en separat skål och vänd även ned detta försiktigt i smeten.
    4. Smörj och bröa en sockerkaksform och häll i smeten.
    5. Grädda i 50 minuter.
    6. Låt kakan svalna någon minut i formen innan den stjälps upp.

    Liknande recept

    5
    1 h
    10-12
    1

    Kommentarer (3)

    UllaC 4 oktober 2010

    Har bakat din banankaka idag. Den var jättegod. Hackade ganska stora bitar av mörk choklad och mer finhackade hasselnötter - mums!

    JosieK 4 oktober 2010

    Vad roligt att Du testade att baka den, och tyckte om den!!:)

    Larsegard 13 november 2015

    Så himla god! Jag lade också till lite mer nötter och choklad.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben