Serverar: 25 portioner
Tid: 2 timmar
Så goda bullar! Enkla att baka och goda fast de är några dagar gamla. Bakas ut med desamma och behöver bara jäsa 1 gång.
Blanda smöret och vetemjölet. Blanda samman ägg, salt, socker, jäst och mjölk. Häll blandningen över smör-mjölblandningen och knåda ihop till en deg. Kan behöva tillsätta mera mjöl. Kavla ut degen med desamma till en stor rektangel, degen ska vara ca 0,5-1cm tjock. Rör ihop smör, florsocker och kardemumman. Bred på blandningen så den täcker hela degen, rulla ihop. Skär ca 2cm tjocka skivor och lägg dem i bullformar eller på bakplåtspapper. Låt jäsa ca 1-1 1/2 timme. Sätt på ugnen 250-275 grader. Pensla med ägg och strö på pärlsocker. Grädda i 5-10 minuter.
Jätte goda bullar. Gör nu min andra sats, enligt önskemål från övriga familjen.
Min ena son gillar inte kanelbullar, mormor brukar baka med vanilj, och nu hittade jag ett alldeles eget recept!! Nu måste jag kopiera receptet till mina vänner, som tyckte bullarna var väldans goda! //Snuttivonfesen
Detta va inte i min smak. Dom var annars smidiga att göra & det gick fort. Ett tips är att ha plastfolie över när man jäser för då stannar saftigheten kvar i bullarna. Annars suger bakduken upp det.
Jag gillar verkligen dessa bullar, lättbakade och saftiga.. Mums..
Riktigt smarriga! Kardemumman var slut men det blev supergott med kanel istället. Dessutom perfekta att baka tillsammans med barnen eftersom det inte blir någon dötid mellan jäsningarna :-) Det tackar vi för.
Det var riktigt enkelt och superbra bullar blev det, ena gången med kanel andra baket med kardemumma, första gången jag bakade bullar.