Mammas goda bullar

Serverar: 25 portioner

Tid: 2 timmar

Så goda bullar! Enkla att baka och goda fast de är några dagar gamla. Bakas ut med desamma och behöver bara jäsa 1 gång.

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 150 g smör (rumstemp . )
  • 2 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk socker
  • 50 g jäst
  • 0,75 dl mjölk (kall)
  • vetemjöl
  • Fyllning
  • 50 g smör (rumstemp . )
  • 75 g florsocker
  • 3 tsk stött kardemumma
  • Instruktioner

    Blanda smöret och vetemjölet. Blanda samman ägg, salt, socker, jäst och mjölk. Häll blandningen över smör-mjölblandningen och knåda ihop till en deg. Kan behöva tillsätta mera mjöl. Kavla ut degen med desamma till en stor rektangel, degen ska vara ca 0,5-1cm tjock. Rör ihop smör, florsocker och kardemumman. Bred på blandningen så den täcker hela degen, rulla ihop. Skär ca 2cm tjocka skivor och lägg dem i bullformar eller på bakplåtspapper. Låt jäsa ca 1-1 1/2 timme. Sätt på ugnen 250-275 grader. Pensla med ägg och strö på pärlsocker. Grädda i 5-10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (6)

    orange 10 januari 2009

    Jätte goda bullar. Gör nu min andra sats, enligt önskemål från övriga familjen.

    Snuttivonfesen 21 augusti 2009

    Min ena son gillar inte kanelbullar, mormor brukar baka med vanilj, och nu hittade jag ett alldeles eget recept!! Nu måste jag kopiera receptet till mina vänner, som tyckte bullarna var väldans goda! //Snuttivonfesen

    gapana 24 september 2010

    Detta va inte i min smak. Dom var annars smidiga att göra & det gick fort. Ett tips är att ha plastfolie över när man jäser för då stannar saftigheten kvar i bullarna. Annars suger bakduken upp det.

    Doggeliten 7 oktober 2011

    Jag gillar verkligen dessa bullar, lättbakade och saftiga.. Mums..

    pingola 13 oktober 2011

    Riktigt smarriga! Kardemumman var slut men det blev supergott med kanel istället. Dessutom perfekta att baka tillsammans med barnen eftersom det inte blir någon dötid mellan jäsningarna :-) Det tackar vi för.

    bost4 13 november 2011

    Det var riktigt enkelt och superbra bullar blev det, ena gången med kanel andra baket med kardemumma, första gången jag bakade bullar.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben