Bullar med vitchokladfyllning
Goda, söta bullar. Använd 1/3 grundrecept för vetedeg. Finns bland mina recept. Om man föredrar mörkchoklad så går det lika bra.
Ingredienser
150 g vit choklad
ca 75 g smör
1/2 dl socker
ägg till pensling
Instruktioner
- Kavla ut degen tunt på mjölat bakbord. Bred smör på degen och strö på socker. Hacka 100 gram choklad och sprid över degen. Rulla ihop från långsidan och skär i bitar. Lägg i formar eller på plåt. Jäs 40 min och pensla med ägg. Ställ in i ugn 6-8 min, och låt sedan bullarna svalna.
- Smält resten av chokladen i vattenbad och ringla över bullarna. Låt stelna.
Liknande recept
Kommentarer (5)
Så goda och lätta att göra!!!
Kanon, bakade bara några med vit choklad som test, resten med kanel som vanligt. Dessa med vit choklad är slut och ingen vill ha kanelbullarna utan tjatar efter mera med vitchoklad.
Sjukt goda bulla. Jag hade kunnat äta tio stycken, men det får man faktiskt inte här hos mig ;o). Jag blandade florsocker och pressad citron och ringlade över i stället för choklad, det var mycket gott.
Så goda med vit choklad! Mamma tjatar alltid på mig att jag ska baka såna bullar till henne.
Detta var supergoda bullar och mina barn (som annars BARA äter kanelbullar) älskade dessa. Ett recept som ska sparas och användas väl =) Men jag hade problem med att smälta den vita chokladen och kunna ringla den. Blev bara kräm av det. Så jag ska också ta florsocker och ringla över som en annan skrev i kommentar... Tack för ett bra recept...