Bullar med knäckfyllning

Serverar: 25 portioner

Riktigt goda

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 75 g smör
  • 1/2 dl socker
  • ca 8 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 150 g smör
  • 2 dl socker
  • 4 msk mjöl
  • 200 g hasselnötter, hackade
  • 5 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mjölk
  • Pensling och garnering
  • 1 ägg
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt lite kall mjölk, rör om tills allt är upplöst.
    2. Smält smör och tillsätt den resterande mjölken. Låt blandningen bli fingervarmt 37grader och häll ner den i bunken. Tillsätt socker och salt och därefter mjöl. Arbeta samman till en blank och smidig deg som får vila under bakduk i ca 30 min.
    3. Gör fyllningen medan degen vilar. Blanda samman ingredienserna till knäcken i en kastrull. Sjud upp massan under omrörning tills den tjocknar något. Ta då kastrullen från värmen och låt svalna.
    4. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Kavla ut den rektangulär och bred på fyllningen i ett jämnt lager.
    5. Rulla samman och skär längden i skivor som läggs i bakformar. Ställ bullarna att jäsa i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
    6. Pensla de färdigjästa bullarna med ägg och grädda dem i mitten av ugnen i ca 7 min. Då bullarna serveras så pudra med florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben