Här är grundreceptet på vanlig "bulldeg". Har även ett par recept på olika fyllningar förutom kanel/vanilj bullar.
Ingredienser
1 pkt jäst
200 g smör / margarin
1 1/2 dl socker
14 dl mjöl
5 dl mjölk (helst röd)
2 krm salt
ev 1 tsk kardemumma
Instruktioner
Smält smöret i en kastrull och blanda i mjölken, väm till finger värme, 37 grader.
Smula sönder jästen i en bunke och häll på mjölkblandningen. Blanda i socker, salt och kardemumma om man vill ha det. Ha i mjölet, lite i taget. Knåda för hand i ca 10 minuter eller i maskin tills degen känns smidig och inte längre fastnar på bakbordet.
Jäs under duk i ca 40 min. grädda 225 grader 6-8 minuter
Olika fyllningar till bullarna finns under mina recept.
Vad menar du med "röd mjölk"? är det mellan eller standard eller vad? Olika mejerier har olika färger
Lilljeppe5 april 2010
Röd mjölk är standardmjölk:)
mammamus13 april 2010
här är röd mjölk lättmjölk
JimmyIsMyToy25 augusti 2010
Här är röd mjölk mellanmjölk.
Penne26 augusti 2010
I mitt recept är det standardmjölk.
ica8621 februari 2011
Detta sparar jag .. min kokbok är inte så bra när det var bulldeg.. men bullar är alltid gott så blir det fyllning med hasselnöt
Vintra5 mars 2011
Åh jättegoda bullar det blev av den här degen. :D Me like.
Birgitta12285 oktober 2011
Jättegoda bullar, men jag smälter inte smöret utan skär det i små bitar
och låter det "valsas" med mjölet istället ca 5 min i assistent, Blir jättebra!
Hälsning Birgitta
Vad menar du med "röd mjölk"? är det mellan eller standard eller vad? Olika mejerier har olika färger
Röd mjölk är standardmjölk:)
här är röd mjölk lättmjölk
Här är röd mjölk mellanmjölk.
I mitt recept är det standardmjölk.
Detta sparar jag .. min kokbok är inte så bra när det var bulldeg.. men bullar är alltid gott så blir det fyllning med hasselnöt
Åh jättegoda bullar det blev av den här degen. :D Me like.
Jättegoda bullar, men jag smälter inte smöret utan skär det i små bitar och låter det "valsas" med mjölet istället ca 5 min i assistent, Blir jättebra! Hälsning Birgitta