Nattjäst vetedeg

Serverar: 40-50 portioner

Kalasgoda bullar. Jag kör ofta detta recept. Gör degen på kvällen, bakar ut på morgonen.

Ingredienser

  • 150 g margarin
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl vit baksirap
  • 3 tsk kardemumma
  • 1,2 - 1,4 l mjöl
  • Fyllning
  • 150 g smör
  • 1 dl socker
  • 2 msk vaniljsocker
  • 1 - 2 msk kanel
  • Pensling
  • Uppvispat ägg
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Gör degen och fyllningen kvällen innan.
    2. Smält margarinet och tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Blanda ut jästen med degspadet och tillsätt salt, sirap och kardemumma. Blanda i mjöl tills degen släpper bunken. Knåda den lätt. Låt degen jäsa i en tät bunke över natten i kylen. På morgonen micras fyllningen så den blir lätt att bre ut. Kavla ut degen till en rektangulär platta, ganska tunn. Bred på fyllningen och rulla ihop. Ställ bullarna på bakpappersklädda plåtar. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Låt de sedan jäsa ca 40 minuter.
    3. Grädda i 250 grader i ca 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben