Gifflar med nougat och mandelmasssa

Serverar: 20 portioner

Går att baka som bullar, kringlor eller vad man vill. Gör en vanliga vetedeg, och dela den på tre. Gör en av elarna med denna fyllning! Gott!

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 100 g mandelmassa
  • 50 g mjuk nougat (guld nougat elelr odense)
  • uppvispat ägg till pensling
  • smält smör till pensling
  • strösocker
  • Instruktioner

    1. Kavla ut degen till en lång rektangel, ca 15 cm bred.
    2. Blanda smör, riven mandelmassa och hackad/riven nougat. Bred på degen och rulla ihop från långsidan. Dela i bitar och lägg på plåt. Pensla med ägg. 225 grader i 6-8 minuter eller tills de är klara. Låt svalna och pensla med smält smör och strö över strösocker.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    32
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben