Gifflar med vaniljsås eller nötkräm

Dessa Gifflarna är perfekta för alla åldrar. Använd din egen favoritfyllning. Här har jag nötkräm och vaniljkräm. Har bytt ut pärlsocker mot hackade hasselnötter.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 2 dl mjölk
  • 100 g margarin
  • 1/2 dl socker
  • 1 krm salt
  • 1 ägg till pensling
  • 8 dl mjöl
  • 1 tsk malen kardemumma
  • Fyllning
  • Nötkräm eller Vaniljkräm
  • Garnering
  • Hasselnötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Lös upp jästen i 1 dl kall mjölk och häll därefter i resten. Smält smöret och låt det svalna och töm sedan ner.
    3. Blanda ner socker, salt, kardemumma och rör om. Häll ner det mesta av mjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Resten sparas till utbakningen.
    4. Dela degen i antingen 3 eller 4 mindre degar. Kavla ut så att diametern är cirka 20 cm. dela i 8 bitar (ska bli trianglar). klicka på fyllningen. rulla ihop till giffelformade bullar och lägg på en plåt. Låt jäsa 30 minuter. Pensla därefter och strö på hackade hasselnötter
    5. In i ugnen 10-12 minuter.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    32
    6

    Kommentarer (1)

    Fridala 12 maj 2012

    Ska de bara jäsa en gång?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben