Saffrans gifflar

Serverar: 24 portioner

Tid: 2 timmar

Dubbla gärna degen.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 100 g margarin
  • 3 dl mjölk
  • 2 kuvert saffran, 1 g
  • 1 sockerbit
  • 1/2 dl socker
  • 1 ägg
  • ca 9 dl mjöl
  • FYLLNING
  • 100 g smör
  • 5 msk socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • PENSLING
  • Ägg och pärlsocker
  • Instruktioner

    Smula jästen i en bunke. Smält margarinet och tillsätt mjölken, värm till 37 grader. Lös jästen i degspadet. Stöt saffranet i en mortel tillsammans med socker biten. Tillsätt det i degspadet och blanda i socker,ägg och det mesta av mjölet. Arbeta ihop en smidig deg och låt jäsa i 45 minuter. Rör under tiden ihop fyllningen. Ta upp degen på mjölat bakbord ochdela den i 2 delar. Kavla ut varje del till en rundel och sporra ut 12 snibbar ur varje. Lägg en klick fyllning vid den bredaste delen av av snibben och rulla ihop. Låt jäsa i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 250 grader i ca 8 minuter.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    32
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben