Fisksoppa med saffran

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 40 minuter

Ett recept påkommet en dag på jobbet när min vårdtagare ville ha fisk till middag. Riktigt god blev den och den var även god sen den hade varit i frysen. Servera gärna med ett gott vitlöksbröd till!

Ingredienser

  • 1 torskblock
  • 4 laxfiléer
  • 300 g skalade räkor
  • Fiskbuljong (2 tärningar & 1 liter vatten)
  • 5 potatis
  • 4-5 morötter
  • 3-4 dl matlagningsgrädde
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 2 kuvert saffran
  • Persilja
  • Dill
  • Salt
  • Instruktioner

    Koka upp vatten och buljongtärningar. Skala och skär potatisen i tärningar och morötterna i slantar. Låt koka tills det börjar mjukna. Hacka vitlöksklyftorna och stoppa i grytan. Häll i grädde och saffran. Gnid in fisken i salt och skär fisken i lagom stora tärningar . Lägg i grytan och koka i ca 5 minuter el tills man ser att fisken är klar. Lägg i räkor, dill och persilja när det börjar bli klart. Koka inte för länge sedan räkorna kommit i grytan

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Värdens mest berömda soppa – Bouillabaisse
    Redan 600 år efter Kristus var varianter denna soppa känd i antikens G...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben