Fisksoppa med apelsin och saffran

Serverar: 4 portioner

En underbart god fisksoppa med saffran och apelsin!

Ingredienser

  • 400 g torskfilé
  • 2 morötter
  • 1 purjolök
  • 1 palsternacka
  • 1 gul paprika
  • 2-3 potatisar
  • 2 pressade apelsiner
  • 2 msk margarin eller smör
  • 1 paket saffran
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 1 liter vatten
  • 1 dl vitt vin eller matlagningsvin
  • 1 lagerblad
  • 3 msk färsk timjan
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Halvtina fisken om den är fryst. Skär fisken i 2 cm kuber.
    2. Snitta, skölj purjolöken och strimla fint. Strimla morot, palsternacka, paprika och potatis fint. Fräs grönsakerna och potatisen i matfettet i en rymlig gryta. Tillsätt saffran, apelsinsaft, vatten, buljongtärningar och lagerblad. Lägg i fisken, sjud 3 - 5 min. Smaka av med timjan, salt och peppar.
    3. Hetta upp soppan. Servera med bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Buspippi 15 juli 2014

    Jag lagade denna soppa idag men det blev en fattig variant då jag inte hade allt hemma och dagen inte blev som jag tänkt mig. Men det blev gott ändå men nästa gång ska jag absolut se till att ha palsternacka och vin hemma.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben