Julsill med apelsin och saffran

Älskar alla sorters sill

Ingredienser

  • 500 g urvattnad sillfilé
  • 10 kryddpepparkorn
  • strimlat skal av en halv apelsin
  • 1/2 röd lök
  • 3/4 dl ättiksprit
  • 1 dl socker
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 lagerblad
  • 1 pkt saffran ( 1/2 gram)
  • Instruktioner

    Krossa kryddpepparkornen. Strimla apelsinskalet. Skala och skiva rödlöken. Koka upp ättiksprit, socker och vatten. Blanda ner den krossade pepparn, apelsinskal, lagerblad och saffran. Låt kallna. Skär sillen i bitar och varva den med löken i en glasburk. Häll på lagen. Täck över och låt stå svalt ca 1 dygn.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    MaNi 6 december 2007

    Hur länge står sig denna sill i kylskåpet?

    veteskapsman 10 december 2012

    Jjag är rädd att den är slut innan julen

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben