Nötbågar med apelsin

Serverar: 20 portioner

En nötkaka med ringlad choklad, gott till en kopp kaffe!

Ingredienser

  • 200 g hasselnötter, ca 3 dl
  • 100 g mörk choklad
  • 2½ dl florsocker
  • 2 äggvitor
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • Garnering
  • Ca 30 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Mal nötterna. Hacka chokladen. Blanda nötterna med choklad och florsocker.
    2. Vispa vitorna till riktigt hårt skum och vänd ner det tillsammans med apelsinskalet i nötblandningen. Rulla ut längder (ca 2 cm breda) med hjälp av lite florsocker. Skär i bitar och forma till bågar.
    3. Grädda mitt i ugnen på 200 grader ca 8 minuter. Låt svalna.
    4. Smält chokladen, ringla den över kakorna.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Vetebullen 12 december 2008

    Påminner om Biskvier och är glutenfria. Mums!

    danielio-vik 24 mars 2013

    Lätt att göra, skulle dock använt bakplåtspapper... Smakmässigt en 4 av 5.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben