Ugnsbakad vardagslyxlax med apelsin

Serverar: 4 portioner

Enkelt och lyxigt på samma gång! Fänkål och apelsin passar bra ihop.

Ingredienser

  • 4 bitar lax ca 600 g
  • 2 fänkål
  • 1 gul lök
  • 1 röd chilifrukt
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1½ dl vitt matlagningsvin
  • 1 dl apelsinjuice
  • ½ dl grovhackad dill
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • Citronklyftor till garnering
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Strimla fänkålen tunt. Skala och strimla löken. Dela, kärna ur och strimla chilifrukten. Skala och grovhacka vitlöken. Blanda detta och sprid ut i en ugnssäker form.
    2. Häll över olja, vin och apelsinjuice. Smaka av med salt och peppar. Blanda. Ställ in i ugnen på mellersta falsen i ca 25 minuter.
    3. Salta och peppra laxen. Lägg över i formen med grönsakerna när 7-8 minuter av tillagningstiden återstår.
    4. Lägg laxen på ett fat eller på tallrikar. Vänd ner dillen i grönsakerna. Fördela blandningen och häll sky över. Garnera gärna med citronklyftor.
    5. Servera med färsk pasta eller kokt potatis.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben