Ugnsbakade kycklinglår med ingefärsyoghurt

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En enkel och god allt-i-ett-rätt.

Ingredienser

  • 3-4 kycklinglår
  • ½ lime eller citron
  • salt
  • citronpeppar
  • 8-10 potatisar
  • 2 tsk matolja
  • salt
  • några kumminfrön
  • 8 stora champinjoner
  • INGEFÄRSYOGHURT
  • 1 tsk salt
  • 1 dutt kajennpeppar, minst
  • 1-2 msk riven, färsk ingefära
  • 2-3 msk finhackad persilja
  • ½ tsk socker
  • ½ gurka
  • Instruktioner

    //Gnid in kycklinglåren med citronhalvan, salta och peppra Skrubba potatisen ren och skär den i klyftor. Lägg potatisklyftorna i formen med snittytan upp. Pensla med olja, salta och strö lite kummin över. Ta bort foten på svampen och skär dem i groiva skivor. Lägg i forme och pensla med lite olja. Salta och pressa över lite citron. Lägg kycklingklubborna ovanpå det hela och krydda dem lite med citronpeppar. Baka i ugnen i 200 grader ca 1½, eller tills kyckling och pottis känns klara. Vänd kycklingklubborna efter halva tiden. Lägg folie över efter 1 timma för att det inte ska bli bränt. Blanda yoghurt med salt, kajennpeppar, ingefära och persilja. Smaka av om det behövs mer kaienn- och ingefära. Smaka ev. av med lite socker för att mildra hettan. Längsklyv gurkan och skrapa bort kärnorna med en sked. Grovriv gurkkötytet direkt i yoghurten.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (1)

    evaullabritt 10 juli 2013

    Lagade denna rätt i går. Mycket god och lättlagad. Instället för potatis tog jag blandade rotfrukter.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben