Serverar: 4 portioner
Tid: 1 timme 30 minuter
En enkel och god allt-i-ett-rätt.
//Gnid in kycklinglåren med citronhalvan, salta och peppra Skrubba potatisen ren och skär den i klyftor. Lägg potatisklyftorna i formen med snittytan upp. Pensla med olja, salta och strö lite kummin över. Ta bort foten på svampen och skär dem i groiva skivor. Lägg i forme och pensla med lite olja. Salta och pressa över lite citron. Lägg kycklingklubborna ovanpå det hela och krydda dem lite med citronpeppar. Baka i ugnen i 200 grader ca 1½, eller tills kyckling och pottis känns klara. Vänd kycklingklubborna efter halva tiden. Lägg folie över efter 1 timma för att det inte ska bli bränt. Blanda yoghurt med salt, kajennpeppar, ingefära och persilja. Smaka av om det behövs mer kaienn- och ingefära. Smaka ev. av med lite socker för att mildra hettan. Längsklyv gurkan och skrapa bort kärnorna med en sked. Grovriv gurkkötytet direkt i yoghurten.
Lagade denna rätt i går. Mycket god och lättlagad. Instället för potatis tog jag blandade rotfrukter.