Serverar: 4 portioner
Tid: 1 timme 20 minuter
Lämplig och god fiskrätt!
Tag fisken (som är urtagen och huvudet borttaget på) och skölj den. Torka av den med ett papper. Lägg fisken i en smord form. Krydda sen ordentligt med salt, peppar, citronpeppar och fiskkrydda. Skiva tomaterna och lägg dem i och runt om fisken i formen. Gör samma sak med dillen. Ta sedan smörklickar och lägg i, ovanpå och runtom fisken. Grädda den i ugnen i 200 grader ca. 30 min. Ta ut den och häll på grädden. Kör fisken i ca. 10 min. till. Pressad potatis och sallad är gott att ha till.
Här är rödingen innan den går in i ugnen. Efter halva tiden häller man på grädde också! Dom här fiskarna vägde 4-5hg och dom var i ugnen ca.25 min
Tack för ett bra recept, det var enkelt och det smakade bra.
Denna fisk rätt var helt underbar tack för ett kanon recept// Lena
Bara undrar om inte tiden i ugnen är alldeles för lång, fisken måste väl bli torr?
Va tror du Bertil Ätbart eller ? MVH Kjell
Bertil, Kjell och Busschaufför :-) Vad dricker man till denna rätt anser ni???
Enkel och god, Dricka till,vatten vin eller öl måste väl gå bra
Tack för ett gott och enkelt recept.../ Inger