Ugnsbakad röding med blomkålspuré och skogschampinjoner

Serverar: 4 portioner

För att få en riktigt slät blomkålspåuré bör blomkålen koka riktigt mjuk innan den mixas.

Ingredienser

  • 4 rödingfiléer (á 150 g)
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald vitpeppar
  • Blomkålspuré
  • 600 g blomkål
  • 2 dl lätt creme fraiche
  • 1 tsk salt
  • Svamp
  • 300 g skogschampinjoner
  • 1 scharlottenlök
  • 1 msk smör
  • 1 msk grovhackad dill
  • ½ tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Tillbehör
  • 3 msk forellrom
  • 1 msk plockad dill
  • ½ rödlök
  • 1 tsk avokado- eller olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 tsk rivet citronskal
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Bryt blomkålen i buketter. Koka blomkålen mjuk i lättsatat vatten under lock ca 15 min. Krama bort vätskan från blomkålen med hjälp av en handduk. Mixa slät med creme fraiche och smaka av med salt. Späd eventuellt med lite av kokspadet. 3. Putsa rödingen och smörj en plåt med olivolja. Salta och peppra fisken. Lägg fisken på plåten med skinnsidan uppåt. Stek mitt i ugnen ca 10 min tills den är färdig. Dra bort skinnet före servering. 4. Putsa svampen och skär i fyra bitar. Skala och finhacka löken. Stek svampen gyllenbruni smöret, avsluta med att lägga i lök och dill. Smaka av med salt och peppar. 5. Fördela blomjkålspurén mitt på tallrikarna. Lägg på fisken och toppa med svampen. Garnera med forellrom, dill, strimlad rödlök, olja salt opch citronskal.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben