Ugnsbakad fänkål

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Låter ej märkvärdigt, men underbart gott till fisk. Till "Laxfilé med parmaskinka" (från samma kock) passar den perfekt.

Ingredienser

  • 3 stora huvuden färsk fänkål
  • 1 klyfta vitlök
  • 4 stora klickar smör
  • 5 dl vitt vin eller vatten, ev vermouth
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 gr. Skär bort stjälkarna från fänkålen, men spara vipporna. Skär varje huvud i halvcentimeter tjocka skivor.
    2. Lägg skivorna och vipporna i en ugnsform. Skiva vitlöksklyftan och blanda i. Klicka ut smöret i formen.
    3. Häll på vätskan. Salta och peppar rejält. Blanda om. Skrynkla ett smörgåspapper, blöt det och stoppa om fänkålen. Ungsbaka i 30-40 min.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben