Fisk i gurksås

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

Saltgurkan och vinet i såsen ger en annorlunda smak som jag tycker är jättegod.

Ingredienser

  • Portionsfisk av röding/öring/regnbåge
  • 1 knippa dill
  • 2 msk smör
  • Sås
  • 2 dl vitt vin
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 små saltgurkor
  • 2 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Rensa fisken och lägg en knippa dill inuti. Stek fisken i smöret tills den är nästen färdig. Sista minuten tillsätts 1 dl vin som får steka med ca 2 min.
    2. Ta upp fisken ur pannan och tillsätt ytterligare 1 dl vin i pannan. Tillsätt tomatpurén och saltgurkorna hackade i småtärningar. Häll i grädden och låt allt koka ihop.
    3. Servera fisken och såsen tillsammans med pressad eller kokt potatis.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben