Fisk med wokade grönsaker

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 30 minuter

Fisk och grönsaker är en nyttig kombination.

Ingredienser

  • 2 - 3 fiskfiléer, valfri sort
  • 1 ägg
  • 1 msk vatten
  • mjöl
  • 1 tsk salt
  • oregano eller mejram
  • 2 msk olja
  • 4 tärnade potatisar
  • persilja eller gräslök
  • broccoli
  • blomkålsbuketter
  • wokgrönsaker
  • olja
  • 2 ½ dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    Fräs grönsakerna snabbt i varm olja, häll på vatten och buljongtärning och låt koka upp. Smaka av med salt. Skär fisken i bitar och vänd dm först i ägg som vispats med vatten, därefter i mjöl blandat med salt och örtkryddor. Stek fisken i olja och smör i ca 3 minuter per sida tills fisken är genomstekt. Servera fisken på en bädd av de varma grönsakerna. Bjud ev. en kall fisksås till gjord av: 2 dl naturell yoghurt, 2 msk majonnäs och ½ dl bostongurka. Rör ihop allt och servera till fisken.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Nya sallader!
    Pak soi Många etniska och lokala termer medför ofta förvirring när det...

    Chili
    Oj, vad många chilivarianter det finns! Här ska jag hjälpa till att re...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben