Spicy tuna med wokade grönsaker

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

Yummi! Jag gillar tonfisken lätthalstrad så att den får en rå kärna i mitten, den kan lätt bli torr om man genomgrillar den, men det är såklart en smaksak. Den här maträtten bjuder på stora smaker med få ingredienser. Tonfisk och asiatiska smaker funkar såå bra ihop :)

Ingredienser

  • 2 st 150 g tonfiskfiléskivor
  • Olja
  • Salt
  • Peppar
  • 10 broccolibuketter
  • 10 sugarsnaps
  • 1 morot
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk oystersauce
  • 1 tsk sesamolja
  • ½ chili
  • Soyadressing för 2 pers
  • 1 dl japansk soya
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 tsk finriven ingefära
  • Instruktioner

    Börja med att blanda ihop ingredienserna till soyadressingen. Bryt små broccolibuketter, skär sugarsnapsen i två delar och skala och skiva moroten. Finhacka vitlöken fint. Hetta upp en grillpanna och en vanlig stekpanna: en för tonfisken och en för grönsakerna. Pensla tonfisken med olja och salta och peppra på båda sidor. Hetta upp en grillpanna och halstra tonfisken ca 1 min på varje sida för en rå kärna. Snabbwoka grönsakerna med oystersauce och sesamolja, de ska vara rejält krispiga. Häll på soyadressingen på tonfisken vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben