Wokade äggnudlar med grönsaker

Serverar: 4 portioner

Heter på thailändska Phat Ba-Mii Phak

Ingredienser

  • 2 msk ostronsås
  • 1 msk ljus sojasås
  • 1 tsk strösocker
  • 2 msk vegetabilisk olja
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 225 g blandning av kinesisk broccoli, minimajs, långbönor och sockerärtor, skuret i lagom stora bitar
  • 250 g äggnudlar
  • 50 g böngroddar
  • 3 vårlökar
  • ½ röd chili
  • Korianderblad till garnering
  • Instruktioner

    1. Blanda ostronsås, sojasås och socker i en liten skål.
    2. Hetta upp oljan i en wok och fräs vitlöken under omrörning på medelvärme tills den är ljust brun. Tillsätt alla blandade grönsaker och fräs under omrörning på hög värme i 1-2 minuter.
    3. Tillsätt äggnudlar och ostronsåsblandningen och fräs under omrörning i 2-3 minuter. Tillsätt böngroddar och vårlök. Smaka av och justera kryddningen om det behövs.
    4. Slå upp på ett serveringsfat och garnera med chiliskivor och korianderblad.
    5. Vill man kan man med fördel lägga i scampi eller kyckling.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Woka
    Kineserna sägerb chow och amerikanderna stir fry. Andra svänger sig...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben