Röd currylax med wokade grönsaker

Serverar: 2 portioner

Röd curry finns att köpa på burk, det är en god kryddblandning som passar utmärkt till laxen. Istället för risnudlar är det också gott med kokt basmatiris.

Ingredienser

  • 200 g laxfilé
  • 1 tsk röd curry Thai (Santa Maria)
  • 1 gul paprika
  • 1/ 2 purjolök
  • 150 g risnudlar
  • 100 g shiitake eller Champinjoner
  • 1/2 msk olivolja
  • 1/2 röd strimlad spansk peppar
  • Sås
  • 3 msk japansk soja
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • Limeklyftor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°. Lägg laxen i en ugnssäker form och krydda med röd curry. Stek i mitten av ugnen ca 10 min, tills innertemperaturen är 58°.
    2. Ansa och skär paprika och purjolök i strimlor.
    3. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Sila av vattnet.
    4. Woka paprika, purjolök, pepparfrukt och svamp. Blanda soja och vitlök.
    5. Servera laxen med nudlar, grönsaker, sojasås och limeklyftor.
    6. Ca 450 kcal, varav 17 g fett.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben