Fisk med frasigt täcke

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 40 minuter

En passande helgmiddag.

Ingredienser

  • 600 g tinad torsk,Hokifile eller annan fisk
  • 1 tsk salt
  • 50-75 g margarin
  • 2-3 msk pressad citron
  • 1 tsk dragon
  • 2 dl smulat vitt bröd
  • 2 dl klippt persilja
  • 1 dl riven ost
  • 3-4 tomater i halvor + extra ost
  • Instruktioner

    Lägg fisken i en smord ugnsform.Salta och pressa över citron.Täck med folie och ugnskoka i ca 15 minuter i 225 grader. Smält under tiden fettet och blanda ner dragon,bröd,persilja och ost. Ta ut fiskformen och för ihop fisken i mitten på formen. Fördela brödblandningen över fisken och lägg tomathalvorna bredvid och strö ev. på lite ost. Gratinera mitt i ugnen i ca 15 minuter. Servera med kokt potatis och rivna morötter.

    Liknande recept

    4.3
    30 min
    6
    19

    Kommentarer (2)

    zonale 5 februari 2009

    Ett mycket gott täcke. Kommer absolut att tillagas fler gånger.

    ikah 27 februari 2009

    Jättegott, hela familjen tyckte om den här maträtten. Kommer att bli en återkommande rätt på middagsbordet!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben