Fisk under sprött täcke med rotsaksmos
Jag har aldrig ätit rotsaksmos till fisk, spännande, detta måste jag testa.
Ingredienser
500 g sejfil
½ msk pressad citron
½ gul lök
1 dl ströbröd
1½ tsk rivet citronskal
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk hackad persilja
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
50 g smör, kylskåpskallt
Rotsaksmos
500 g potatisar
300 g morötter
250 g bit rotselleri
½ dl mjölk
1 msk smör
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
Tillbehör
Citronklyftor
Persilja
Instruktioner
- Ugn 200º.
- Lägg sejfilen i en smord ugnssäker form. Häll över citronsaften.
- Skala och finhacka löken och blanda med ströbröd, citronskal, pressad vitlök och persilja. Smaka av med salt och peppar.
- Strö ströbrödsblandningen över fisken. Hyvla smöret med osthyvel och täck ströbrödet. Tillaga fisken i nedre delen av ugnen ca 30 min. Täck eventuellt formen med folie mot slutet av tillagningen om den får för mycket färg.
- Rotsaksmos:
Ansa och skala rotsakerna. Skär dem i mindre bitar och koka dem i lättsaltat vatten tills de blir mjuka. Låt rotsakerna ånga av innan de mixas med mjölk och smör till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar.
- Servera fisken med rotsaksmos och citronklyfta. Garnera med persilja.
Liknande recept
Kommentarer (0)