Fisk i ugn med grönsakstäcke

Serverar: 4 portioner

En enkel fiskgratäng

Ingredienser

  • 4 - 5 Fiskfileér, torsk eller något liknande)
  • 5 dl Blandade grönsaker (frysta sommargrönsaker går också utmärkt)
  • 3 dl Lätt creme fraiché
  • 2 Fiskbuljongtärningar
  • ½ dl Riven ost
  • Instruktioner

    Dela fisken i mindre bitar, lägg dom i ugnsfast form smord med lite olja. Häll över grönsakerna. Blanda creme fraiché med två smulade buljongtärningar & citronpeppar, häll allt över formen. Toppa med lite riven ost. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30-40 min på 175 grader. Servera till kokt potatis eller ris. Gratängen ger en fin & krämig sås att slå över maten.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3
    4.3
    1 h
    2-3
    5

    Kommentarer (7)

    SEAbjrpn 25 april 2008

    Hej Lilljeppe! Ska prova ditt recept på fisk i ugn . Verkar lätt ,bra när man har bråttom. KramSEA

    Mallin 8 juli 2008

    Riktigt god o lättlagad. Hade potatismos till.

    annika84 29 juli 2008

    Perfekt vardagsrätt, snabbt, lätt och gott!! Såsen blev kanongod fast den va så lättgjord och inte innehåller massa grädde!Jag blandade i lite turkisk yoghurt också men det gjorde såsen lite vattnig, så nästa gång blir det bara creme fraiche... Även grönsakerna (frysta sommargrönsaker) gick hem i denna rätt, hos en som annars inte har dessa som sin favorit!

    Molgan 17 september 2008

    Hej Lilljeppe. Tack för ditt recept. Det var gott, men jag var för snål med citronpeppar. Kommer göra denna fiskrätt flera gånger. mvh molgan

    notime 1 mars 2010

    Jag tyckte det här receptet va jätte gott. Brukar inte va så förtjust i fisk men de här va gott :)

    GoldenHeart 22 september 2010

    Blev väldigt glatt överraskad av denna rätt. Mycket gott! :)

    puntella 30 november 2010

    Vet inte om de beror pa citronpepparn eller buljongtärningarna men var alldeles för salt. I övrigt använde jag mig av en burk med morötter och ärtor (kunde inte köpa nagot annat i affären) och sej. Upptäckte att sej inte är en supergod fisk. Använde vanig creme fraiche det skar sig, men det gör det väl även med lätt varianten?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben