Fisk i ugn

Serverar: 6 portioner

Tid: 50 minuter

Jätte god med all sorts fisk

Ingredienser

  • 1,5-2 Kg Hel fisk
  • 200 gr Smör
  • 1 dl Citron Salt
  • 1 tsk CitronPeppar
  • 1 dl Dill
  • 2 st Tomater
  • 5 st Morot
  • 1 st Stor Lök
  • 15 st Mandelpotatisar
  • 2,5 dl Creme Fraiche Naturell
  • 100 gr Löjrom
  • Instruktioner

    Lämplig fisk , Lax, Röding, Sik, Harr Färsk rensad fisk fylls med dill, tomater och lök på en saltbädd av citronsalt. På fisken läggs ett täcke av lök samt på sidan mera tomat ,dill och morötter om så önskas. 200 gr smör läggs på och runt fisken för ösning under tillagning, Fisken tillagas i 150 grader varmluft eller 200 grader vanlig ugn i 50 min med 3-4 ösningar av smör under tiden. Den kalla såsen förbereds gärna dagen innan med Creme Fraishe, Löjrom och Dill, mängden löjrom och dill efter smak. Råskalad kokt mandelpotatis och fint rårivna morötter serveras till

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3
    4.3
    1 h
    2-3
    5

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Lär dig laga god fisk
    Fisk, tillagad på rätt sätt, är bara såå gott! Tyvärr är det många...

    Fisk!
    Här får ni helgens bästa recept på en riktigt god fransk fiskrätt!...

    Härliga fiskrätter!
    Lax känns riktigt somrigt, ja, egentligen alla fiskar. Hur somrigt...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben