Birrans fisk i ugn

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Ljuvlig fiskgratäng!

Ingredienser

  • 4 laxfileér
  • 10 cm strimlad purjolök
  • 1 tärnad tomat
  • 1 grovrivet äpple
  • ½ finhackad rödlök
  • 2 msk söt senap
  • 2 dl lätt Crème fraiche
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 tsk ingefära
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk citronpeppar
  • 2 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk chilipulver
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    Lägg den halvt tinade fisken i en smord ugnsform, salta och peppra. Baka i ugn ca 20 minuter. Strö på grönsakerna, äpplet och löken efter den tiden. Vispa ihop grädde, Crème fraiche, senap och alla kryddorna. Smaka ev av med mer kryddor. Häll över fisken och grädda i 225 grader ca 20 minuter till. Servera med ris och avocado-gurksallad! Vill man kan man strö på räkor innan servering!

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3
    4.3
    1 h
    2-3
    5

    Kommentarer (9)

    marielotta 4 mars 2009

    Hej, har idag provat detta receptet och jag blev nog inte så förtjust, medan maken tyckte det var kanongott :) Min invändning är att det blev för mycket med lök, purjo och så tror jag inte att jag gillar ingefäran...men med lite modifikation, så kan det nog bli bra nästa gång. Tack för receptet.

    BIBBI66 8 mars 2009

    Tack för receptet Jag lagade den här fiskrätten igår. Jag minskade dock på ingefäran och fräste löken lite innan jag la den på laxen. Familjen tyckte den var god, jag kommer säkert att laga den igen.

    annakr 26 november 2009

    En av de godaste lax-rätterna någonsin, tack! Ändrade lite utifrån vad som fanns hemma: ca 800g laxfilésida Strödde på: 1 dl fryst strimlad purjolök 1 1/2 msk fryst hackad gräslök 10 små klickar tomatpuré 1 grovrivet äpple Gjorde sås av: 2 dl Crème fraiche 3 dl vispgrädde 1/2 tsk ingefära 2 tsk paprikapulver 2 tsk citronpeppar 3 tsk hackad vitlök 1 tsk sambal oelek

    Tuggalugnt 23 augusti 2010

    TACK! Så nöjda och belåtna vi blev av denna rätt, endast sallad med citrondressing till! Klar favorit. Vi tog en halv burk krossade tomater istället, och rev färsk ingefära och vitlök, samt tog en färsk chili- så friskt och gott- mums!

    carinaaxelsson 19 oktober 2010

    Använde torsk istället för lax. Underbart gott! Denna rätt kommer jag garanterat att göra igen.

    SusanneSj 27 augusti 2011

    Tack för ett jättegott recept :-)

    pihal 19 september 2011

    Jag lagade ditt recept idag till middag. Hade trott att det skulle bli godare än vad det blev. En 3:a i betyg får det bli. Tror inte att jag kommer att göra den igen , ialla fall inte med lax.

    bitten56 2 mars 2013

    Oj oj oj, detta var gott. Gubben sa att det var bland det godaste han ätit på länge.Vi hade torsk istället. vi åt det med pressad potatis och gröna ärtor. Det blir en 5:a från oss.

    birran6 2 mars 2013

    Tack alla som provat mina recept!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben