Fisk på spenatbädd

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Fisk och spenat går alltid bra tillsammans.

Ingredienser

  • 1 pkt torskfilé
  • ½ dl ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 uppvispat ägg
  • 1 pkt djupfryst spenat
  • 1 msk margarin, eller olja
  • 1 krm salt
  • ½ krm peppar
  • riven muskotnöt
  • 1 skinnad urkärnat, tärnad tomat
  • 2 msk hackad persilja
  • ½ rivet citronskal
  • 2 hackade hårdkokta ägg
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Skala och koka potpatisen. Blanda ströbröd, salt och peppar. Lägg fiskblocket i en smord ugnsfast form. Pensla med uppvispat ägg. Strö ströbrödsblandningen över fisken. Sätt in formen i ugnen ca 20 minuter. Värm spenaten i olja, krydda med salt, peppar och muskot. Lägg spenaten runt fisken och strö över dede hackade äggen och tomat tärningarna, persiljan och citronskalet över fisken. Servera med kokt potatis. ( Jag har använt hackad spenat kryddat med salt, peppar och muskot, det blev lika gott, hade ingen hel spenat hemma som det skulle vara.)

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3
    4.2
    30 min
    2-3
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben