Festlig fisk och räkor i vinsås

Serverar: 4 portioner

Använd en vit fisk du tycker särskilt mycket om.

Ingredienser

  • 600 g vit fiskfilé
  • Vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 dl vitt vin
  • 150 g skalade räkor
  • 2 dl små frysta ärter
  • Vinsås
  • 2 schalottenlökar
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • Fiskspad
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär fiskfiléerna i tärningar. Häll på vatten så att det precis täcker och smula i en buljongtärning. Koka upp och sjud på svag värme ett par minuter.
    2. Ta upp fisken med hålslev och ställ åt sidan. Häll ner vinet i fiskspadet och koka ihop tills 3 dl vätska återstår.
    3. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i smöret utan att den får färg. Rör ner mjölet och vispa i det reducerade fiskspadet och grädden. Koka såsen 5 minuter. Salta och peppra.
    4. Sila ner såsen i kastrullen, lägg i fisken, räkorna och de tinade ärterna. Värm försiktigt. Servera med potatismos.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben