Panang curry med torsk och räkor

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Ruskigt god thaigryta.

Ingredienser

  • 4 tsk olja
  • 1 stor röd lök, hackad
  • 2 citrongrässtjälkar, hackade
  • 1 rågad msk currypasta Panang
  • 400 ml (1 burk) kokosmjölk
  • 1 pkt Alaskan Pollock eller torsk
  • 1/2 färskt broccolihuvud
  • 2 morötter skurna i stavar
  • 4 tsk fisksås
  • 4 tsk limesaft
  • 2 tsk farinsocker
  • 1 1/4 dl hackade jordnötter
  • 1 näve(?) oskalade frysta räkor
  • Instruktioner

    Hetta upp oljan i en wok och lägg i lök, citrongräs och curypastan . Fräs i ca två min. Häll på kokosmjölk, koka upp och låt sjuda i ca 20 min. Dela torsken i kuber, ca 3x3 cm. Lägg i den tillsammans med broccolin och morötterna och sjud i ca 5 min tills torsken inte är genomskinlig längre. Häll i fisksåsen, limesafter och sockret och rör om. Ta grytan från värmen och lägg i räkorna och jordnötterna. Servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    ThomasP 26 oktober 2007

    Kanongod men jag tar bort citrongräset nästa gång vart lite tuggigt men 5 st MMMMM //Thomas

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben