Dragonbakad torsk med sås på vit sparris och räkor

Serverar: 4 portioner

Rivet bröd, gruyére, citron och dragon blir ett frasigt täcke på den saftiga torsken. Bjud tillsammans med en mild sås med räkor och sparris samt kokta gröna ärter och pressad potatis. Lyxmiddagen är serverad!

Ingredienser

  • 4 bitar MSC-märkt torskryggfilé, á 125 g
  • ½ msk finrivet citronskal
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 75 g smör
  • ½ pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk torkad dragon
  • 3 dl rivet vitt bröd (utan kant)
  • 2 dl hackad persilja
  • 1½ dl riven gruyéreost
  • Salt
  • Sås på vit sparris och räkor
  • 1 burk vit sparris, 180 g
  • ½ msk konc fiskfond
  • 1½ dl vatten
  • 1½ dl vispgrädde
  • ½ msk majsstärkelse
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 200 g skalade räkor
  • 1 msk finskuren gräslök
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Servering
  • Kokta gröna ärter
  • Pressad potatis
  • Garnering
  • Färsk dragon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Lägg fisken i en smord ugnsform. Krydda runt om med 1 tsk salt, citronjuice och -skal. Smält smöret i en kastrull, tillsätt vitlök och torkad dragon. Tillsätt det rivna brödet, 1 dl persilja och osten. Fördela blandningen över torsken. Ställ in i mitten av ugnen i ca 20 minuter, tills ytan är gyllene och torsken är klar. Strö över dragon och resten av persilja vid servering.
    3. Sås på vit sparris och räkor: Häll spadet från sparrisen i en kastrull tillsammans med fond och vatten, låt koka upp. Skär sparrisen i ca 3 cm stora bitar. Vispa ihop grädde och majsstärkelse, häll ner i buljongen och låt koka någon minut. Smaka av med citronskal och -juice, ½ tsk salt och 1 krm peppar. Tillsätt sparris, räkor och gräslök vid servering.
    4. Servera torsken med såsen och kokta gröna ärter samt pressad potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben