Räkor i stark sås med konjak och sambal oelek

Serverar: 4 portioner

En rätt som passar till fredagskvällens mys. Ät gärna räkorna med bröd och ett glas öl.

Ingredienser

  • 500 g tinade räkor med skal
  • 4 msk tomatpuré
  • 4 msk vatten
  • 4 msk balsamvinäger
  • 1 msk konjak
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • 1 ½ msk olivolja
  • 4 krm salt
  • 2 krm strösocker
  • 3 msk finhackad scharlottenlök
  • 1 msk finhackad persilja
  • 1 msk finhackad dill
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna. Blanda övriga ingredienser i en kastrull. Koka upp och sjud på svag värme i 5 minuter. Lägg i räkorna. Låt dem koka med i 2 minuter.
    2. Låt allt svalna. Förvara i kylen tills rätten ska ätas.
    3. Servera med ljust bröd och varför inte ett glas öl.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Hogis1 12 februari 2010

    Såg väldigt gott ut. Men tyvärr så blev det allt för mycket tomatpuré smak som dominerade totalt, Räksmaken försvann helt. Jag tror att det hade blivit mycket bättre om man använt en liten klick puré och krossande tomater istället.

    Relaterade Artiklar

    Räkor
    Här presenteras ett av alla underbar skaldjur varje dag denna vecka, m...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben