Heta räkor med sambal oelek

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Det heta inslaget i denna rätt gör att ett ljust lageröl med liten beska passar bäst. T.ex San Miguel Kronenbourg 1664

Ingredienser

  • 500 g räkor med skal
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 msk olivolja
  • Pressad saft av 1/2 citron
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna. Skala och hacka vitlöken. Kärna ur och hacka chilin. Fräs vitlök, chili och sambal oelek i olja i en kastrull ca 1 min. (OBS inte Zeta olja)
    2. Rör ner räkor och fräs i ytterligare ca 1 min. Tillsätt citronsaft och persilja. Smaka av med salt och peppar. Servera gärna med bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    l1inda 5 december 2008

    Ska du inte lägga ut receptet på Heta räkor med piri piri? Det är så himla gott det med.. Nu e jag med här i alla fall.. =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben