Det heta inslaget i denna rätt gör att ett ljust lageröl med liten beska passar bäst.
T.ex
San Miguel
Kronenbourg 1664
Ingredienser
500 g räkor med skal
1 vitlöksklyfta
1 röd chilifrukt
1 tsk sambal oelek
2 msk olivolja
Pressad saft av 1/2 citron
1 dl hackad bladpersilja
Salt
Peppar
Instruktioner
Skala räkorna. Skala och hacka vitlöken. Kärna ur och hacka chilin. Fräs vitlök, chili och sambal oelek i olja i en kastrull ca 1 min. (OBS inte Zeta olja)
Rör ner räkor och fräs i ytterligare ca 1 min. Tillsätt citronsaft och persilja. Smaka av med salt och peppar. Servera gärna med bröd.
Ska du inte lägga ut receptet på Heta räkor med piri piri? Det är så himla gott det med.. Nu e jag med här i alla fall.. =)