Heta räkor med couscous

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Snabbt och enkelt. Det som tar tid är att skala räkorna. Resten går på ca 15 min.

Ingredienser

  • 400 g räkor med skal
  • 1 påse wokgrönsaker
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk strösocker
  • Tabasco
  • Pepparrot på tub
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 2 dl couscous
  • 2 dl vatten
  • ½ buljongtärning
  • Salt
  • 1 tsk rapsolja
  • Instruktioner

    Skala räkorna. Koka upp vatten, buljong, lite salt och oljan. Dra av från plattan och häll i couscous. Hacka vitlöken och fräs den i olja. Häll på de frysta wokgrönsakerna och woka tills de är nästan klara. Blanda i tomatpurén och sockret (socker kan uteslutas). Salta och peppra. Blanda i couscous och smaka av med tabasco och pepparrot. Lägg i räkorna.

    Liknande recept

    Kommentarer (11)

    Aonly 2 augusti 2010

    Hej! Vad är det för typ av buljongtärning man ska använda? Grönsaksbuljong?

    Jonaman 20 augusti 2010

    Jag använder grönsaksbuljong.

    Juja 24 mars 2013

    Hur mycket tobasco respektive pepparrot ska man använda??

    Juja 24 mars 2013

    Hur mycket tobasco respektive pepparrot ska man använda??

    Juja 24 mars 2013

    Hej Hur mycket tobasco respektive pepparrot ska man använda??

    Juja 24 mars 2013

    Hej Hur mycket tobasco respektive pepparrot ska man använda??

    Juja 24 mars 2013

    Hej Hur mycket tobasco respektive pepparrot ska man använda??

    Juja 24 mars 2013

    Hej Hur mycket tobasco respektive pepparrot ska man använda??

    Juja 24 mars 2013

    Hej Hur mycket tobasco respektive pepparrot ska man använda??

    Jonaman 24 mars 2013

    Hej Juja, jag går på känn. Det beror ju på hur stark mat du gillar, men jag brukar ha ca 5-10 droppar tabasco och ca 1 msk pepparrot.

    Juja 26 mars 2013

    Tak för svaret och ber om ursäkt att det blev ett o samma inlägg flera gånger. P.s. Utmärkt recept

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben