Heta räkor

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 45 minuter

Ett av mina favoritrecept när jag var liten. Kan serveras som gryta med ris, eller som soppa.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 230 g konserverade champinjoner, avrunnen vikt
  • 400 g zucchini
  • 1 tsk smör
  • 500 g krossade tomater
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1 dl vitt vin, kan uteslutas
  • 500 g oskalade räkor
  • 200 g torsk
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tärning fisk- eller grönsakbuljong
  • Currypulver
  • Sambal oelek
  • Salt
  • Peppar
  • eventuellt 1 msk mjöl till redning
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna och koka ur skalen med lite vatten och eventuellt 1 dl vitt vin. Sila bort skalen ur buljongen och ställ åt sidan. Har man bråttom kan man skippa detta och ta två tärningar fiskbuljong istället.
    2. Hacka lök och skär zucchinin i tunna halvmånar. Tärna eller slanta moroten. Fräs grönsaker i smöret några minuter i en gryta. Sänk värmen något, tillsätt curryn efter behag och låt allt fräsa några minuter till.
    3. Tillsätt tomater, sambal oelek efter behag, svamp, fraiche, buljong, salt och peppar och låt koka ihop. Red eventuellt med mjöl utrört i lite vatten. Låt koka minst tre minuter till så mjölsmaken koker ur. Smaka av.
    4. Tärna fisken och lägg ner den i grytan. Låt allt puttra under lock på låg värme några minuter till fisken är vit helt igenom. Dra då grytan från plattan och vänd ner räkorna. Smaka av.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben