‎Stekt ris med räkor och räkbullar (stark)

Serverar: 1 portioner

Min lunch i dag.

Ingredienser

  • 100 g thailändsk räkor skalade
  • 100 g räkbullar
  • 8-10 färska röda chili
  • 1 skivad morot
  • ½ skivad gullök
  • 1 tsk hönsbuljong pulver
  • 1 msk soja
  • 1 msk socker
  • 2 msk vatten
  • 300 g kokt ris
  • 2 msk olja
  • Instruktioner

    1. Skär räkbullarna i bitar. Skär chili i bitar.
    2. Värm upp en stekpanna med oljan på medelhög värme. Lägg i chili, räkorna, räkbullarna och stek dem ett par minuter. Krydda med buljongpulver, vattnet, sojasåsen och sockret. Lägg i gullöken, morötter och rör om.
    3. Lägg i kokt ris och låt steka på svag värme i stekpannan i ca 5-6 minuter. Smaka av och balansera. Rör om så att det hela blandas.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben