Stekt ris med räkor

Serverar: 2 portioner

Tid: 15 minuter

Enkelt huvudrätt

Ingredienser

  • 10 stora skalade räkor
  • 50 g ärtor
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • 1 morot, skuren i bitar
  • 1 röd lök, skuren i bitar
  • 1 tomat, skuren i bitar
  • 100 g majskorn
  • 2 ägg
  • 300 g kokt ris
  • 3 msk sojasås
  • 1 msk socker
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Smör för att steka
  • Instruktioner

    Hetta upp en stekpanna med smöret och vitlök. Lägg i räkorna och stek dem ett par minuter. Tillsätt rödlöken, morötterna, majskorn, ärtorna, tomater och äggen. Stek dem ett par minuter. Tillsätt ris, sojasåsen, sockret och salt. Stek dem 4-5 minuter till. Smaka av salta och vitpeppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    maewskok 14 september 2011

    Jag har lite mer bild på den här recepten. :)

    Relaterade Artiklar

    Indonesisk matlagning
    Indonesier är förtjusta i maträtter med kycklig, höns, gris, ris och r...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben