Stekt ris med kyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Supergott! Åt det här när jag var på en resa till Vietnam nyligen! Blev helt beroende av det här och åt det varje dag. :P

Ingredienser

  • 2 msk olivolja
  • 50 g cashewnötter
  • 1 knippe salladslök
  • 1 morot
  • 2 kycklingfiléer, stekta, strimlade
  • 100 g frysta ärter
  • 450 g kokt ris
  • 2 tsk soja
  • 2-3 tsk fiskolja
  • Instruktioner

    Gör så här: Koka riset och ställ sedan undan. Hetta upp oljan i en wok. Lägg ner nötterna och fräs tills dom blivit gyllenbruna. Häll ner i en skål och lägg åt sidan. Skär salladslöken i strimlor och strimla morötterna. Wooka grönsakerna i 3-5 minuter. Stek kycklingen och lägg i tillsammans med ärtorna. När allt är wookat lägg i riset. Smaksätt tillsist med fiskolja och soja. Rör runt en liten stund. Om man vill smaksätta lite mer kan man ställa fram sötsursås eller chilisås och äta till. Men är också mycket gott utan några såser.

    Liknande recept

    Kommentarer (7)

    morotsmonstret 27 februari 2008

    Jätte-jätte gott och superenkelt. Upptäckte att det är jätte-jätte lätt att bränna cashewnötter. Var försiktiga om ni inte vill titta på snygga brandmän.

    kollnoll 19 mars 2008

    så enkelt och gott!

    susannelotus 16 juni 2008

    gott 1 det här kommer jag att göra fler gånger. tack

    helena01 17 mars 2009

    Gjorde det här till middag igår. Alla, inklusive min 5-åring tyckte att det var supergott. Tack!

    EvaMS 27 augusti 2009

    Gott, även utan fisksåsen, det här blir det fler gånger.

    SandraFransson 18 november 2009

    Verkligen Supergott! och perfekt till matlåda

    Camilia 5 januari 2010

    Det här var riktigt gott!

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben