Stekt ris från Sri Lanka

Serverar: 6 portioner

Man kan variera detta recept med vad man har hemma. I stället för räkor går det bra med kött eller kyckling också. Denna rätt är lite som en "Pytt i panna" från Sri Lanka.

Ingredienser

  • 6 portioner färdigkokt jasminris
  • 1/2 purjolök
  • 2-3 morötter
  • 2 ägg
  • 400 g skalade räkor
  • ca 1 msk soya
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Chilipulver
  • 1 msk olja
  • Instruktioner

    1. Koka riset och låt det svalna.
    2. Skär purjolöken i tunna skivor, riv morötterna grovt.
    3. Hetta upp oljan i en stor panna eller stekgryta.
    4. Stek purjon och morötterna, kläck äggen i grönsakerna och rör hela tiden, det bränns lätt vid. Rör till en äggsmet.
    5. Häll i räkorna och ta grytan av pannan. Räkorna ska bara bli varma, annars blir de sega. Sänk till medelvärme på plattan.
    6. Blanda i riset, lite i taget. Rör hela tiden så att det blandar sig med äggsmeten och räkorna. Ställ tillbaka grytan på plattan.
    7. Blanda i soyan och salta och krydda efter smak.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    eva_jonte 3 oktober 2010

    Det var gott! La till fish-sås och sesamolja och strödde lite sesamfrö uppepå :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben