Man kan variera detta recept med vad man har hemma. I stället för räkor går det bra med kött eller kyckling också. Denna rätt är lite som en "Pytt i panna" från Sri Lanka.
Ingredienser
6 portioner färdigkokt jasminris
1/2 purjolök
2-3 morötter
2 ägg
400 g skalade räkor
ca 1 msk soya
Salt
Svartpeppar
Chilipulver
1 msk olja
Instruktioner
Koka riset och låt det svalna.
Skär purjolöken i tunna skivor, riv morötterna grovt.
Hetta upp oljan i en stor panna eller stekgryta.
Stek purjon och morötterna, kläck äggen i grönsakerna och rör hela tiden, det bränns lätt vid. Rör till en äggsmet.
Häll i räkorna och ta grytan av pannan. Räkorna ska bara bli varma, annars blir de sega. Sänk till medelvärme på plattan.
Blanda i riset, lite i taget. Rör hela tiden så att det blandar sig med äggsmeten och räkorna. Ställ tillbaka grytan på plattan.
Det var gott! La till fish-sås och sesamolja och strödde lite sesamfrö uppepå :-)