Sri Lanka curry kyckling med linser

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 30 minuter

Jättegott och starkt äts med händerna. En kul upplevelse som smakar godare.

Ingredienser

  • 1 kg styckade kycklinglår
  • 1/2 större gul lök
  • 1 tomat
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1/2 - 1 dl curry, gärna stark
  • Vitpeppar
  • Salt
  • 1 msk tomatpuré
  • (Cayennepeppar)
  • 3 - 4 dl uppvärmt vatten med 1 hönsbuljong tärning
  • 1 burk kokosmjölk 400 g
  • 2 nypor strösocker
  • 1-2 dl sköljda röda linser
  • Instruktioner

    1. Dela kycklingklubborna i 2 delar och dra av skinnet och gnid in dem i cyrryn och salt och peppar och låt stå och dra i 10 minuter.
    2. Bryn finhackad lök och vitlök i olja. Lägg över löken i en traktörpanna/gryta och stek kycklingen så den får färg i ca 5-6 minuter och ha sedan i löken och krydda även på med mer curry.
    3. Ha nu i en finhackad tomat samt tomatpuren, kokosmjölken, buljongen och några nypor socker.
    4. Låt detta puttra i ca 10 minuter och ha sedan i linserna och låt puttra i 5-10 minuter till och smaka av om du behöver mer salt/curry. Det får inte bli för vattnigt.
    5. Ätes med händerna med kokt basmatiris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben