Asiatisk kyckling med curry
Kan aldrig följa ett recept så detta blev resultatet av MrsC's Broiler eller höna med curry. Smaklig måltid och hör gärna av er med omdömme*S*
Ingredienser
2 kg frysta kycklingbröst
1 gul lök
1 röd paprika
1 grön paprika
1 squash
½ dl kycklingfond
2 msk currypulver eller efter smak
1 msk paprikapulver eller efter smak
1 dl vatten
Olja till stekning
2 tsk Ingefära krydda eller färsk
2 ½ msk Majzena
1 dl vatten
Instruktioner
- Skär Kycklingbrösten i bitar lägg i bunke.
Blanda curry och parikapulver i 1 dl vatten i en skål.
Häll curry-paprikablandningen över kycklingen och rör om.
- Hetta upp oljan i en gjutjärnsgryta. Hacka löken och lägg i, stek den lätt brun. Skär squashen i stavar och blanda i.
- Lägg i kycklingen. Vänd bitarna så att de blir jämn stekyta, låt dem fräsa någon minut.
- Häll i 2½ dl vatten i grytan tillsammans med ingefära och paprikan och låt koka upp. Lägg på lock och låt allt koka på ganska svag värme i ca 20 minuter
- När det är klart toppred allt med vatten och majzeenablandningen så det får en krämigare konsistens.
- Servera med Ris.
- Tillsätt salt. Koka 25 minuter till för broiler och för höna 1 timme och 10 minuter till. Om man hade råd stoppade man i grönsaker som paprika, morötter, potatis etc.
- Rör ut mjölet med vattnet i en skål. Redningen slås över kycklingbitarna, rör och koka upp igen.
- Servera i djupa skålar med kokt ris och färska grönsaker.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Kokosmjölk
Kokosmjölk är en basingrediens i det asiatiska köket, att vara utan...