Kyckling i grön curry

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

Asiatisk touch

Ingredienser

  • 250 g kycklingfilé
  • 1 vitlöksklyfta
  • Ca 100 g aubergine
  • 1 msk grön currypaste
  • 1 msk rapsolja
  • 2 dl lättkokosmjölk,max 6%
  • 1 msk asiatisk fisksås
  • 1 tsk farinsocker
  • 1 tsk färskpressad limejuice
  • Koriander eller thai-basilika
  • Instruktioner

    Strimla kycklingfiléen. Skala och hacka vitlöken. Skär auberginen i bitar. Fräs grön currypaste i rapsoljan 1 minut. Tillsätt kycklingen och låt bryna 2 minuter. Tillsätt aubergine och vitlök och fräs ytterligare någon minut. Häll på kokosmjölk, asiatisk fisksås och farinsocker och låt koka 5 minuter, eller tills kycklingen är färdig. Smaka av med färskpressad limejuice. Strö över hackad koriander eller thai-basilika och servera med ris (gärna Jasmin).

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Kokosmjölk
    Kokosmjölk är en basingrediens i det asiatiska köket, att vara utan...

    Gott av kyckling
    Kyckling är verkligen en favorit, god, enkel och så användbar. Här får...

    Potatis - möjligheternas rotfrukt
    Potatis har fått oförtjänt dåligt rykte de senaste åren. Hederlig pota...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben