Höns/kyckling och curry

Serverar: 3-4 portioner

En klassiker och svensk variant, kan vara svårt att hitta höns nu, men om du gör det, köp då...

Ingredienser

  • 1 höna alt 1 kyckling
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 1-2 hönsbuljongtärningar
  • Salt
  • 5 vitpepparkorn
  • Till såsen
  • 3 dl grädde
  • 1 tsk socker
  • Vetemjöl till redning
  • ½ dl curry
  • Smör
  • 7 dl buljong (från koket, här får man ta så det blir efter eget tycke)
  • Instruktioner

    1. Koka hönan med löken,moroten,buljongtärningarna samt vitpeppar ca2 timmar för höna, kyckling ca 50 minuter och glöm inte att skumma av efter några minuter. Plocka sedan av allt kött och hacka i mindre bitar.
    2. Ta en stor smörklick och lägg i en större kastrull och ha i all curry. Låt fräsa en liten stund, sedan har du i mjöl för att reda och sedan buljongen och grädden. Värm upp och låt småsjuda. Lägg i köttet. Tillsätt eventuellt mer buljong. Servera med ris.
    3. Har man inte tid kan man alltid ta en grillad, men det blir inte lika gott.

    Liknande recept

    40 min
    4-6
    1

    Kommentarer (1)

    monicadanell 16 november 2009

    Kanon gott och vilken härlig sås ska göra om den tack för receptet amders 5 poäng monica

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben