Emmas morotssoppa med sting

Serverar: 5 portioner

Tid: 1 timme

Supergod soppa som man kan utveckla precis efter hur man känner och är sugen på. Blanda gärna ner lite yogurt om den känns för stark eller bortse chilifrukten. Servera med ditt favoritbröd med ost.

Ingredienser

  • 600 gram morötter
  • 300 gram potatis
  • 1 st gul lök
  • 2 msk smör
  • 2 st höns/kycklingbuljongtärningar
  • 1 liter vatten
  • ½ st röd chilifrukt
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • Instruktioner

    1. Börja med att hacka gul lök och skala och hacka morötter och potatis.
    2. Fräs löken ca.3 min i smöret i en stor kastrull. Tillsätt morötterna och fräs i 3 min till. Tillsätt buljongtärningarna, vatten och potatisen. Låt det koka under lock i 20 min.
    3. Mixa sedan soppan med en stavmixer och späd med lite mer vatten efter önskad konsestens. Finhacka chilifrukten och pressa vitlökarna och tillsätt i soppan. Krydda även i curry, spiskummin, salt och peppar.
    4. Låt soppan småkoka i ca.10 min.
    5. Klar att servera!

    Liknande recept

    3.5
    20 min
    4

    Kommentarer (3)

    kekke46 22 februari 2011

    Hej! Håller med dig att det var sting i soppan men helt underbar, jag uteslöt saltet. Min man tog två tallrikar det vill säga mycket. Blir höga poäng

    emmalona 22 februari 2011

    Tack vad roligt att höra :)

    Ingegerd 2 september 2023

    Den var jättegod. Tog chili flakes istället för färsk chili

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben