Grekisk morotssoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Enkel, billig och mycket god soppa

Ingredienser

  • 300 g potatis
  • 1 kg morötter
  • 2 gula lökar
  • 1 liter buljong
  • (vatten + 2 hönsbuljongtärningar)
  • Ca 1 ½ dl kaffegrädde
  • Salt
  • Peppar
  • 1 dl finhackad persilja, gräslök eller dill
  • Instruktioner

    Skölj och skala potatis och morötter. Skala löken. Hacka alltsammans mycket fint och sjud under lock i buljongen ca 45 minunter. Passera blandingen när rotfrukterna och löken är genomkokt, eller kör i en mixer till soppan blir absolut slät. Häll upp blandningen i en kastrull, värm och späd med grädde till lagom konsistens. Smaksätt soppan med salt och peppar. Blanda ner finhackat grönt, persilja, gräslök eller dill. Servera soppan varm eller kall beroende på årstid. Rostade eller stekta brödkrutonger smakar gott att servera till soppan.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    ulbe08 10 januari 2010

    Jättegod soppa och mycket blev det också :-). Lätt att göra, så det här var inte sista gången!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben